Workshop door Jane Lord - okt. 2014

Met trots presenteren wij gastdocente Jane Lord, voormalig 1e soliste van het Nationale ballet.

Op donderdag 23 oktober 2014 zal Jane Lord een aantal leerlingen uit de Klassiek Selectie lesgeven in Klassiek Ballet en Spitzentechniek. 

 

Over Jane Lord 

Jane Lord was van 1979 tot 2001 verbonden aan Het Nationale Ballet, vanaf 1990 als eerste soliste. Ze danste hoofdrollen in het klassieke repertoire, zoals Assepoester en Het Zwanenmeer. Ook danste zij in balletten van George Balanchine, Hans van Manen, Toer van Schayk en Rudi van Dantzig. In 2000 stopte ze haar actieve danscarrière bij het Nationale ballet. Sindsdien heeft zij ruime ervaring opgebouwd als balletdocent, onder andere bij het Koninklijk Conservatorium, Scapino Ballet Rotterdam, Dans Ateliers, het Internationaal danstheater en het Amsterdam Dance Centre. 

In het najaar van 2011 is zij begonnen als coordinator Scouting & Outreach Programme bij de Nationale Balletacademie in Amsterdam. Daarnaast is zij sales-representative voor het danskledingmerk Capezio.

Jane Lord was vroeger één van onze grote heldinnen van het Nationale Ballet. Wij zijn dus bijzonder vereerd met haar bezoek! 

In de afgelopen jaren heeft zij de Enkhuizer Balletschool meerdere malen bezocht: op 23 april 2012 gaf zij twee workshops en op 13 december 2014 gaf zij bij ons een workshop/auditie.

 

Foto: Jane Lord en Barry Watt in Romeo en Julia door het Nationaal Ballet.

janelordenbarrywattromeoenjulia.jpg

Lieve leerlingen uit de selectie, geniet van deze bijzondere ervaring!

© 2011 - 2024 Enkhuizer Balletschool | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel