Wie zijn wij

 

trio6-bewerkt.jpg

Terry Jackson, artistiek leider en docent

De balletschool staat onder de artistieke leiding van Terry Jackson. Terry, geboren in Engeland, studeerde in 1997 af aan de Nationale Balletacademie in Amsterdam, met als specialisatie klassiek. In 2004 behaalde hij een licentie tot Tec2Teach - Streetdance Instructor - aan The Education Company Tilburg.

Terry werkt veel met gevorderde leerlingen in de lessen Klassiek Ballet, de jongens in de streetdancelessen.

Met de oprichting van de Enkhuizer Balletschool wil Terry de amateurdanskunst in Enkhuizen en omgeving bevorderen, met eigentijdse lessen die sterk geënt zijn op de klassieke ballettraditie.

Terry heeft tijdens zijn studie en zijn ervaring in de praktijk, o.a. bij Studio Elph en Danstheater De Cast in Enkhuizen, een manier van lesgeven ontwikkeld, waarin hij de leerlingen laat werken in een sfeer van respect voor ieders kunnen, gedisciplineerd èn met passie voor dans.

Femke Jackson, dansdocent

Femke Jackson-van Kraay is werkzaam als docent en actief betrokken bij de ontwikkeling van educatieve dansprojecten. 

Femke heeft een aantal jaren gestudeerd aan de opleiding Uitvoerend Dans van de Hoge School voor de Kunsten (tegenwoordig ARTEZ) in Arnhem. De afgelopen jaren heeft zij haar passie voor dans vormgegeven als dansdocente bij Studio Elph en Theaterschool De Cast in Enkhuizen alsmede bij Het Groot Russisch Staatscircus als gastdocente.

Kenmerkend voor Femkes stijl van lesgeven zijn het geduld en plezier waarmee zij zelfs de jongste kinderen de liefde voor bewegen op muziek bijbrengt; maar ook de gestructureerde lesopbouw waarmee zij op een veilige wijze een hoog lesniveau bereikt.

Maartje van Kraay, zakelijk leider

De zakelijke leiding is in handen van Maartje van Kraay. In 1997 rondde zij haar studie Culturele Studies aan de UVA af, met als specialisatie beleid en management. Zij studeerde af op de positie van educatieve dansprojecten in het lager en middelbaar onderwijs. Zij werkte enige tijd voor het Internationaal Danstheater en was vervolgens werkzaam in uiteenlopende advies- en projectmanagementfuncties bij diverse grotere bedrijven. In 2005 behaalde zij aan de University of Derby haar MBA (Master of Business Administration).

© 2011 - 2024 Enkhuizer Balletschool | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel